Лозівські Новини
Субота, 2024-05-18, 11:02 PM
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Останні новини

Промывание мозгов или...
Черговики отримають житло у Лозовій
Боротьба з грипом
"Листи щастя"
Земля – народу
Як правильно обрати своє майбутнє?

Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 30 » 29 грудня в Києві у Кабінеті міністрів України відбулася підсумкова прес-конференція
3:50 PM
29 грудня в Києві у Кабінеті міністрів України відбулася підсумкова прес-конференція
29 грудня в Києві у Кабінеті міністрів України відбулася підсумкова прес-конференція Юлією Тимошенко за участю центральних, регіональних ЗМІ, та представників експертних кіл, економічних аналітиків.
 
       На неї Прем’єр-міністр підвела економічні підсумки року, розповіла про причини кризи в Україні, діяльність уряду по протистояння неї, та головні шляхи остаточного її подолання. За її словами, Першим чинником кризи стало те, що Україна впродовж 18 років незалежності не встигла здійснити структурних реформ в економіці.
Це стало причиною того, що під час кризи «економіка трималася на кількох великих підприємствах», а середній бізнес фактично не розвивався.
Ще одним кризовим чинником стало те, що ці підприємства не були переобладнані відповідно до нових досягнень, а працювали на старому устаткуванні, яке залишалося з тих часів, коли ці підприємства були приватизовані. Третій чинник кризи в Україні, на думку прем`єр-міністра, - «надслабка банківська система». Це призвело до того, що в країні для економіки не було кредитних ресурсів, а якщо й були кредити, то їх вартість була найвищою у світі.
«Країну було введено у спланований фінансовий голод», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.
Серед причин такого голоду вона назвала політику Національного банку України, який видавав рефінансування за високими ставками, а видані кошти банками використовувались не для кредитування економіки, а йшли на валютний ринок, результатом чого стало падіння національної валюти на 64,3%. За словами прем`єр-міністра, це найбільший рівень падіння курсу національної валюти у світі. Так, у Польщі курс нацвалюти знизився на 36%, у. Білорусі – на 35%, у Росії – на 3%.І останньою причиною кризи в Україні Ю.ТИМОШЕНКО назвала «глибинну політичну кризу».
 
       Але завдяки антикризовим заходам Уряду промислове виробництво з червня демонструє суттєвий приріст. Юлія Тимошенко зазначила, що промислове виробництво у жовтні 2008 року по відношенню до вересня склало 19% падіння. Найбільший рівень падіння був зафіксований у березні до лютого 2009 року – 30,4%, а у квітні і травні трималося кризове падіння до 31,8%: «Антикризові заходи, які були застосовані, призвели до того, що вже з червня місяця почали виправлятися і виходити з цієї ями».Вже листопад порівняно з жовтнем 2009 року став першим місяцем з часів кризи, коли промислове виробництво продемонструвало приріст у 8,6%.
 
       Юлія Тимошенко зауважила, що на базі розроблених Урядом антикризових програм нарощувалися й темпи виробництва в кожній галузі. За словами Глави Уряду, у листопаді порівняно з січнем 2009 року харчова промисловість з «кризової ями» піднялася на 29,4%, металургійна - на 32,5%, легка – 38,5%, машинобудування – 42,7%, хімічна – майже 61%, виробництво будівельних матеріалів – 65,7%.
 
       «Прем’єр-міністр також наголосила, що у кризовий рік рівень інфляції є набагато нижчий, ніж у попередні роки економічного росту. За словами Юлії Тимошенко, у 2000 році під час прем’єрства Віктора Ющенка інфляція складала рекордний рівень за всі часи незалежності України – 25,8%; у 2007 році – році розквіту економіки, коли Прем’єр-міністром був Віктор Янукович - цей показник склав 16,6%.
        «Ми в кризу, з колосальним падінням гривні, яке не ми ініціювали і проводили - це функція НБУ, ми маємо сьогодні 11,3 показник», - наголосила Глава Уряду.
       Серед головних шляхів подолання системної кризи, за словами Юлії Тимошенко, мають стати: розвиток реального сектору економіки, впровадження енергозберігаючих технологій, реформування банківської системи та головне створення сприятливих умов розвитку малого та середнього бізнесу. Останнє, разом з наміром впровадження справедливої пенсійної реформи свідчить про фаховий прагматизм та незаангажованість команди Тимошенко, бо ці кроки йдуть всупереч інтересам олігархічних кланів та високопосадового чиновництва. Фахівці давно вже визначили, що тільки створення середнього класу, який формується переважно представниками малого та середнього бізнесу та наближення до європейських стандартів у соціальній сфері – це економічний базис громадянського суспільства та єдиний шанс для Української незалежності, можливо останній.
 
Кандидат экономічних наук, Омаров Шахін Анверович
Переглядів: 738 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Погода

GISMETEO: Погода по г.Лозовая

Інформери

Курсы валют на PROext

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024