Лозівські Новини
Субота, 2024-05-18, 8:36 PM
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Останні новини

Промывание мозгов или...
Черговики отримають житло у Лозовій
Боротьба з грипом
"Листи щастя"
Земля – народу
Як правильно обрати своє майбутнє?

Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 16 » ЧОМУ БОРИС БЕРЕЗОВСЬКИЙ ЗАКЛИКАЄ ПІДТРИМАТИ ЮЩЕНКА
11:01 AM
ЧОМУ БОРИС БЕРЕЗОВСЬКИЙ ЗАКЛИКАЄ ПІДТРИМАТИ ЮЩЕНКА
      Опальний російський олігарх Борис Березовський закликає українських мільйонерів підтримати на президентських виборах Віктора Ющенка, оскільки тільки діючий голова держави є єдиним гарантом збереження і примноження капіталів українських олігархів. Відповідне звернення жителя Лондона Березовського розмістило інтернет-видання «Українська правда».
 
 
 
       Звернення Бориса Березовського зі закликом до українських олігархів стосовно підтримки Віктора Ющенка на президентських виборах зумовлена насамперед тим, що Ющенко є слабким політиком. Він здатний промовляти гарні гасла, але у нього немає ані здібностей, ані волі до їх реалізації. Зворотним боком свободи, яку Ющенко приніс Україні, стало виродження демократії у анархію. Ющенко правильно говорить, що в Україні діє „п’ята колона”, що загрожує існуванню незалежної Української держави. Але що конкретно було зроблено для її знищення? Навпаки, Ющенко заради збереження президентської посади сьогодні оголосив війну найпотужнішій силі, яка поділяє ідеали національної демократії. За своїх союзників у цій війні він обрав найолігархічнішу з усіх політичних партій України – Партію регіонів та найзавзятіших супротивників українського суверенітету, євроінтеграції та ліберальної демократії – комуністів. Чого тільки вартий його лист до Петра Симоненка з проханням щодо підтримки парламентською фракцією КПУ відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ.
 
       Слабкість Ющенка є дуже вигідною українським олігархам. Бо за слабкого президента можна робити що завгодно. Слабкий президент може оборюватися діями олігархів, казати про них гнівні слова та навіть тупати на них ногами, але на конкретні заходи з обмеження їх всесилля він ніколи не наважиться.
       Не менш небезпечною вадою Ющенка є уособлення себе з Україною. Подібно Людовику ХIV, якому належить відомий вислів „держава – це Я”, Віктор Ющенко теж вважає, що Україна – це він. Тому, на його думку, та влада, що його влаштовує є українською, а та, що його не влаштовує, українською бути не може. Другий уряд Віктора Януковича, який був створений влітку 2006 року не без сприяння Віктора Ющенко, був мабуть українським, хоча у його складі етнічні українці становили тільки 20% а віце-прем’єром з гуманітарних питань був відвертий українофоб Дмитро Табачник. В усякому разі він не характеризував цей уряд як неукраїнський. Неукраїнським урядом, як нещодавно заявив наш президент, є уряд Юлії Тимошенко. Виникає питання: чому? Тому, що він не подобається Віктору Ющенку? Чи там перебір етнічних українців? Чи тому, що більше половини його складу затвердив сам Віктор Ющенко? Чи просто Ющенко вважає Юлію Тимошенко головним своїм суперником у боротьбі за крісло Президента України?
 
        У 2004 році Віктор Ющенко був харизматичним лідером. Як відомо, харизматичне лідерство ґрунтується на вірі людей у певну особу, у її здібності, у її здатність покращати життя суспільства. Але цю віру Ющенко вже розгубив. Про це яскраво свідчить його теперішній електоральний рейтинг. У долі будь-якого політика є два принципових моменти. Перший – треба гідно здобути владу. Другий – треба також й гідно піти з неї. У Віктора Андрійовича є ще час одуматися і повернутися обличчям до національно-демократичних сил. Але часу залишилося обмаль. Якщо він не встигне зробити цього, то він увійде в історію України як політик, який став своїм для чужих та чужим для своїх.
 
Олександр Романюк – політолог
Переглядів: 738 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Погода

GISMETEO: Погода по г.Лозовая

Інформери

Курсы валют на PROext

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024