Лозівські Новини
Неділя, 2024-05-19, 5:24 AM
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Останні новини

Промывание мозгов или...
Черговики отримають житло у Лозовій
Боротьба з грипом
"Листи щастя"
Земля – народу
Як правильно обрати своє майбутнє?

Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 15 » «Громадський блок «За добробут лозівчан!» - для тих хто сподівається на конструктивну та ефективну роботу міської ради
10:54 AM
«Громадський блок «За добробут лозівчан!» - для тих хто сподівається на конструктивну та ефективну роботу міської ради

31 жовтня 2010 року відбудуться вибори на посаду Лозівського міського голови та до Лозівської міської ради. Наприкінці липня 2010 року в нашому місті виник Громадський блок «За добробут Лозівчан!», який зайняв активну позицію у місцевому політичному середовищі. Виконавчий секретар цього об’єднання Максим Інкін відповів на питання щодо мети створення та діяльності даного об’єднання.
 
Що представляє собою «Громадський блок «За добробут лозівчан!» ?
 
 «Громадський блок «За добробут лозівчан!» створений як об’єднання міських осередків політичних партій, громадських організацій та ініціативних груп , які ставлять собі за мету підтримку єдиного кандидата на посаду Лозівського міського голови, координацію виборчої роботи кандидатів в депутати до Лозівської міської ради, реалізацію у виборчий та післявиборчий період важливих соціально-економічних, культурних та інших заходів, спрямованих на всебічний розвиток міста та підвищення добробуту його жителів. Усі організації, які увійшли до об’єднання (наразі їх 12, серед них міські осередки ВО «Батьківщина», партії «Реформи і порядок», громадські організація «Ветерани і діти війни Слобожанщини», Центр громадських ініціатив «Народна дія», «Квітуча Лозова» та ін. ) вже мають низку реалізованих заходів, але увійшовши до складу міської ради ці заходи буде впроваджувати значно легше, крім того вони поширяться на значно більшу кількість громадян. Важливим для нас є налагодження ефективних взаємовідносин з громадськістю. Після перемоги об’єднання стане органом, який буде здійснювати комунікацію з виборцями через налагоджену систему звітів, роботу приймалень, зустрічі з жителями міста тощо. Люди отримають ефективний механізм контролю влади.
 
Яким чином був створений блок, адже чинне виборче законодавство цього не передбачає?
 
 «Громадський блок «За добробут лозівчан!» це не виборчий проект, а громадське об’єднання. У зв’язку з особливостями чинного законодавства ми не маємо права утворювати єдиного виборчого блоку хоча до цього безперечно готові. Таким чином кожен учасник об’єднання буде йти від своєї політичної сили. Але розуміючи те, що місцева влада повинна займатися не політичними чварами, а конкретними справами, які хвилюють мешканців міста, ми через об’єднання створили єдину команду професіоналів, які зосереджені на реалізації муніципальних проектів. Ми маємо спільну програму дій та спільну відповідальність перед виборцями. Кожен кандидат в депутати, який є членом нашого Блоку зазначить в своїй індивідуальній Програмі причетність до нього, таким чином виборець, проголосувавши за цього кандидата в депутати по мажоритарній системі, підтримає і «Громадський блок «За добробут лозівчан!» в цілому.
 
Пройшла інформація що Громадський блок «За добробут лозівчан!» підтримав кандидатуру Сергія Коби на посаду лозівського міського голову. Як відбувався процес визначення єдиного кандидата?
 
Одразу ж після створення нашого об’єднання відбулася низка заходів з визначення єдиного кандидата: обговорення серед членства політичних партій та громадських організацій, проведення спільних засідань, опитування громадськості тощо. На підставі отриманих результатів кожною організацією Громадського блоку «За добробут лозівчан!» було прийнято рішення щодо підтримки Сергія Коби, у разі його висування кандидатом на посаду лозівського міського голови. Після офіційного висування Сергія Олексійовича міською організацією ВО «Батьківщина» відбулися Збори громадськості на яких в присутності більш ніж сотні осіб пройшла процедура його громадського висування та підписання Наказу виборців. Варто зазначити що така процедура визначення і висування кандидата на посаду лозівського міського голови відбулася вперше, що свідчить не тільки про солідну підтримку нашого кандидата громадськістю, а й про його відкритість і демократичність. Можна бути впевненим, що при такому міському голові діяльність виконкому буде прозорою і професійною.
 
Кажуть, що наше суспільство вкрай політизоване. Виходячи з цього, таке питання: до яких ідеологічних течій можете віднести свою команду?
 
Я вважаю що деякі політики та політтехнологи використовують ідеологічні розбіжності у своїх цілях. Налаштовуючи одну частину народу проти іншої, вони намагаються ідейно укріпити свою команду та активізувати свій електорат шляхом пошуку ворога. Ми ж свідомо від цього відмовилися, бо вважаємо що це є злочином перед своїм народом. І навпаки об’єдналися! Бо на місцевому рівні необхідно вирішувати не політичні, а господарські, соціальні та економічні питання. На щастя пересічні громадяни набагато відповідальніші за майбутнє своєї країни ніж політики. Тому, переконаний,обирати міського голову та місцевих депутатів будуть не за ідеологічними переконаннями,а за програмою дій, особисту чесність та компетентність. Щодо ідейних основ нашої команди в цьому напрямку,то можу сказати що ми виступаємо за посилення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни та прирівняних до них, дітей війни, воїнів – інтернаціоналістів, ліквідаторів на Чорнобильській АЕС, інвалідів,пенсіонерів. Ми виступаємо за підтримку молоді в їх навчанні, працевлаштуванні, облаштуванні молодих сімей. Вважаємо,що особливу увагу з боку держави та місцевого самоврядування повинна приділятися освітній галузі,галузі культури,спорту. Разом з тим, розуміємо, що без розвитку економіки це зробити не вдасться. Тому економіка для усіх рівнів влади повинна бути пріоритетом. «Громадський блок «За добробут лозівчан!» має серйозні пропозиції щодо розвитку економіки Лозової, які викладені в Програмі дій.
 
На підтримку яких електоральних груп сподіваєтеся?
 
Ми розраховуємо на підтримку тих людей, яким набридли міжпартійні чвари, на тих, хто чекає від працівників та депутатів міської ради конструктивності, ефективної роботи, націленої на подолання проблем, розвиток міста та підвищення добробуту громадян. Тобто, на переважну більшість жителів нашого міста.
Переглядів: 655 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Погода

GISMETEO: Погода по г.Лозовая

Інформери

Курсы валют на PROext

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024