Лозівські Новини
Понеділок, 2024-05-06, 6:49 AM
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Останні новини

Промывание мозгов или...
Черговики отримають житло у Лозовій
Боротьба з грипом
"Листи щастя"
Земля – народу
Як правильно обрати своє майбутнє?

Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 14 » Земля – народу
1:02 PM
Земля – народу
 
За ініціативи Уряду Юлії Тимошенко в Лозівському районі вже видано 49 актів на право власності на земельні ділянки.
 
              
           Здається немає зараз людини, яка б не розуміла, що земля повинна належати селянинові, який на ній живе і яку обробляли його діди-прадіди. В усі часи керманичі, які правили нашими землями, однією рукою нібито роздавали землю селянам, а іншою забирали - закріпачуючи, або зганяючи у колгоспи. Не відрізняється у цьому сенсі і новітня історія України. З одного боку держава гарантує своїм громадянам право на безкоштовне отримання землі, а з іншого побори при оформленні досягли такого рівня, що витративши купу своїх кровних і не захочеш тієї землі. Саме тому багато людей і не змогли оформити ділянки, які були ними отримані більше десяти років тому.
 
               На щастя, є в Україні люди, які розуміють нагальність цієї проблеми. Саме тому прем’єр-міністром України Ю.В. Тимошенко прийнято рішення про безкоштовне оформлення земельних ділянок громадянам, які отримали їх у користування і подали відповідні документи до органів місцевого самоврядування.
 
             На жаль, процес цей просувається важко. На заваді став і великий наплив людей (лише у Лозівському районі подано 10959 заяв на акти) і відвертий саботаж деякими керівниками відділів земельних ресурсів. Але, не дивлячись на жодні перешкоди, в Лозовій з’явилися вже перші ластівки – за активної участі начальника відділу держкомзему Мироненко О.О. та керівників місцевого осередку БЮТ Красноперова С.Г. та Коби С.О. видано 49 актів на право власності на землю.
 
           Не може не радувати і той факт, що 21 жовтня Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про додаткові заходи щодо безоплатного оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки». «Згідно цієї постанови продовжено безоплатне виготовлення державних актів після 2009 року, що сприятиме реалізації громадянами своїх прав на земельні ділянки в повному обсязі, - розповідає Сергій Красноперов, - крім того, знято обмеження на право громадян отримати безоплатно документи на право власності на земельні ділянки, рішення щодо приватизації яких прийняті після 1 січня 2002 року. Таким чином, практично всі громадяни отримали право на безоплатне виготовлення технічної документації та виготовлення і отримання державних актів на право приватної власності на земельні ділянки. Це вже не перша добра та вкрай необхідна для людей справа, втілена Урядом Ю.В.Тимошенко. Слід згадати лише про збільшення соціальних виплат після народження дитини. Згідно статистиці саме після цього рішення дітей в дитячих будинках стало набагато менше, а народжуваність в нашій державі зросла».
 
Сергій Олексійович Ткач
Переглядів: 1482 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
1 Юрий  
0
Добрый день. А вот у меня ни чего не получается с приватезацией. Сплошной "футбол". Как с вами связаться?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Погода

GISMETEO: Погода по г.Лозовая

Інформери

Курсы валют на PROext

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024